...pridruži se nam na Facebook-u
view this page in English language


Družabna omrežja - Turistično kmetijo Pr' Jureč najdete tudi na Facebooku

Turistična kmetija Pr' Jureč na Facebooku

Pridružite se nam!

Povezava: facebook.com/jurecevasupa.ledine


GEOPARK IDRIJA - Geopark Idrija se nahaja v zahodnem delu Slovenije in obsega območje občine Idrija. V svetu je Idrija poznana predvsem po drugem največjem živosrebrovem rudniku na svetu. Območje geoparka je morfološko izredno pestro, z globokimi in ozkimi grapami in soteskami ter razprostranjenimi visokimi zakraselimi planotami, kar je posledica lege na stičišču alpskega in kraškega sveta. Geopark Idrija sledi osnovni ideji geoparkov; združevati varstvo, promocijo in trženje geološke dediščine, ki je prav tu enkratna v svetovnem merilu. Združuje bogastvo geološke in druge naravne ter kulturne dediščine z gostinsko ponudbo, domačo obrtjo, storitvenimi in turističnimi zanimivostmi, ki jih območje lahko ponudi obiskovalcu.

povezava na GEOPARK IDRIJA - http://www.geopark-idrija.si

"Območje Geoparka Idrija je geomorfološko izredno pestro. Občudujemo lahko visoke kraške planote, ki nimajo površinsko tekočih voda, presenečajo z jamami, brezni in vrtačami. Ležijo na nadmorski višini od 650 do 800 metrov; le Vojskarska planota je visoka do 1.100 metrov. Iz kraških planot se teren strmo spušča proti ozkim rečnim dolinam.

V zahodnem delu Geoparka Idrija najdemo osameli kras na Vojskarski planoti, v okolici Čekovnika ter na območju Krnic in Šebrelj. Na vzhodu se razprostirajo Ledinska, Vrsniška, Dolska in Zavraška planota, ki spadajo v Rovtarsko hribovje. Površinsko tekočih voda ni, površinski kraški pojavi so zelo redki. Najpogostejši kraški pojavi so vrtače."

Povezava: www.geopark-idrija.si


Združenje Turističnih Kmetij Slovenije - Turistična kmetija Pr' Jureč je članica Združenja Turističnih Kmetij Slovenije

povezava na Prijazno podeželje - turisticnekmetije.si

"Ko boste razmišljali, kje preživeti počitnice, ne pozabite na naše podeželje. Daleč stran od množic in vsakdanjega hitenja, v zelenju in miru, stoje kmetije, na katerih se poleg kmetijstva ukvarjajo še s turizmom. Počitnice na turističnih kmetijah niso takšne kot oddih na morju ali v zdraviliščih. So drugačne - v tesnem stiku z naravo in ljudmi, z njihovo kulturo, življenjsko modrostjo, šegami, ko odidete z nje, polni nepozabnih vtisov.

Slovenska turistična kmetija bo izpolnila pričakovanja starejših in mlajših. Odrasli bodo na njej našli kotičke miru in sprostitve, otroci igrišče brez meja; odrasli se bodo spoznali z domačimi in zvečer z njimi posedeli v klepetu, domači otroci pa bodo vrstnike iz mest vpeljali v skrivnosti kmečkega življenja in jih navdušili nad domačimi živalmi in pustolovščinami, ki jih v mestu ni."

Povezava: turisticnekmetije.si