Foto in video galerije

Za nami je 6. vikend štrukljev. Letošnja posebnost je bila v tem, da smo imeli kar dva Vikenda štrukljev (12. in 13. ter 19. in 20. oktobra), preko katerih se je pri nas zvrstilo kar veliko obiskovalcev in preizkuševalcev štrukljev vseh vrst. Obiskovalci so odhajali zadovoljni, tako da lahko zopet pohvalimo našo gospodinjo Tomislavo za ves trud in odlično opravljeno kuho. Na obisku smo imeli tudi dve večji skupini, kateri sta si poleg okušanja štrukljev ogledali tudi našo muzejsko zbirko starega orodja na Jurečevi šupi. Veseli smo bili obiska Društva za razvoj podeželja iz Zasavja (LAS) in skupine s prilagojenim programom Idrija/Cerkno.

Dušan Bogataj

V svojo muzejsko zbirko "Jurečeva šupa", smo pred kratkim dodali star Ledinski gasilski voz in ostale gasilske pripomočke. Zanimiv je tudi dopolnjen kotiček posvečen pridelavi in obdelavi lanu in izdelavi preje. Ob priložnosti si le oglejte našo muzejsko zbirko. Več si lahko ogledate na fotografijah znotraj te galerije.

Dušan Bogataj

Čas hitro mineva in pozna se, da počasi v naše kraje že prihaja zima. Pridno pospravljamo letošnje pridelke in letina bo kmalu vsa v shrambi.

Dušan Bogataj

Na kmetiji Pr Jureč je bilo čez leto veliko dela, za kar smo bili tudi nagrajeni. Sezona je bila odlična in vrt nam je dal polno pridelka. Z velikim veseljem vam bomo ob vašem obisku pripravili kaj iz naše domače zelenjave.

Dušan Bogataj

Na Turistični kmetiji Pr Jureč smo pred kratkim prenovili zunanjost naše domačije.

Dušan Bogataj

Nakladanje in likof na Ledinski planoti

Dušan Bogataj

Košnja in sušenje na Ledinski planoti

Dušan Bogataj

Nekaj utrinkov s tradicionalne žetve na naši lmetiji, kateri se vsako leto pridružijo tudi obiskovalci.

Dušan Bogataj

Pr'Jureč smo imeli dan odprtih vrat naše šupe.

Dušan Bogataj

Predstavitev Turistične kmetije Pr' Jureč na Kmečki tržnici v Idriji.

Dušan Bogataj

Tisto lepo sobotno popoldne smo v dobri družbi, na vabilo se je namreč odzvalo kar lepo število obiskovalcev, uradno otvorili naš skedenj (šupo) in s tem javno predstavili znatno povečano zbirko orodja in pripomočkov.

foto: Uroš Kristan
10.04.2014

Pr' Jureč v oddaji Dobro jutro na RTV Slovenija

Utrinek iz oddaje Dobro jutro na RTV Slovenija, 10.4.2012, v kateri je bila na kratko predstavljena Turistična kmetija Pr' Jureč in muzejska zbirka Jurečeva šupa

Dušan Bogataj
09.08.2012

Žetev na turistični kmetiji Pr' Jureč

Utrinek iz Prvega dnevnika na RTV Slovenija, 5.8.2012, v kateri je bila predstavljena žetev na Turistični kmetiji Pr' Jureč, z dne 3.8. in 4.8.2012.

Dušan Bogataj
04.11.2011

Turistična kmetija Pr' Jureč

Predstavitveni videospot turistične kmetije Pr'Jureč - NA MEJI VODA JADRANSKEGA IN ČRNEGA MORJA -

snemanje in montaža: Darjan Kacin