Foto galerija

Iz oddaje Poletno jutro, RTV Slovenija, 2.6.2021

03.06.2021

Z Marijo Merljak in terensko ekipo oddaje Dobro jutro RTV Slovenija ter voditeljico Oriano Girotto, je naša Tomislava sodelovala pri predstavitvi lokalne zdrave prehrane.

Nekaj Marijinih omemb sodelujočih, iz njene Facebook strani:
"Na Ledinski šoli je zelo učinkovito sodelovanje z naravo, saj učiteljica Ivica Šemrov z otroki kuha, izdeluje različne čajne mešanice, herbarije in še mnogo opazovanj naravnih danosti.
Gospa Lučka Dolničar se je zelo strokovno, poglobila v kulinariko v Ledinah in nam dala zelo koristne nasvete. Prvo je pomembno vedeti, kaj pomeni naravno in sicer ni vse kar je naravno tudi za jesti. Zato bomo v bodoče ta pojem posebej izpostavili. Vse kar je bilo na mizi od divjih rastlin je spadalo v človekovo prehransko verigo, zato smo lahko to tudi poizkušali. Gospa Lučka se je spomnila tudi na potico zelševko, ki je bila tam zelo znana, bila je tudi na mizi."

"Gospa Jolanda Vehar je bila prava organizatorka ljudi, ki so tudi sodelovali v oddaji."

"Gospa Tomislava Bogataj iz kmetije Pr Jureč, ki je bila tudi sogovornica v oddaji, je z največjo zavzetostjo izdelala več jedi in pripravila šopke, čaje in skoraj vso okrasitev. Brez njenega moža Dušana pa tudi ne bi mogli, saj je svojim traktorjem razvažal mize do prizorišča."

"Z nami je bila v oddaji tudi vrhunska športnica, gorska kolesarka Tanja Žakelj, večkratna svetovna, evropska in državna prvakinja, ki je bila tudi sama učenka šole v Ledinah. Vprašali smo jo, ali ima kakšno posebno hrano, dieto, da dosega vrhunske uspehe. Pa je povedala, da uživa vse tisto kar drugi domači in sovaščani. Vse, kar zraste in pridelajo na Ledinski planoti. Nič posebnega, domača hrana ji daje moč za uspehe."

(70 fotografij)

<< Nazaj na izbor <<